Електронні комп'ютеризовані швейні машини мають мікропроцесорне керування, яке може бути самостійним або сумісним із персональним комп'ютером. Для таких машин можна придбати пристрій для з'єднання з комп'ютером. Машини цього виконують як звичайні, і декоративні оздоблювальні рядки. Усі операції (які буває від 20 до 100) перебувають у мікросхемі.

minerva_starМікропроцесор регулює переміщення голки щодо матеріалу. Усі операції, які виконує комп'ютеризована швейна машина, зберігаються в пам'яті машини. Електронна панель допомагає вибрати та налаштувати потрібну операцію. Дисплей відображає інформацію та підказки для роботи на машині. Деякі аспекти швейної справи електроніка налаштовує в автоматичному режимі, рядки запрограмовані на оптимальні розміри, які можна за бажання змінити.

У машинах такого типу великий вибір різних видів петель, рядків із трикотажу, декоративних рядків. У порівнянні з електромеханічними машинами комп'ютеризовані електронні машини більш функціональні.

Комп'ютерна плата, вбудована у швейну машину, керує роботою натисканням кнопки. Електронні машини роблять як звичайні строчки, так і декоративні з елементами вишивки. Такі рядки можна комбінувати.

Осередки пам'яті електронних машин об'ємні: вони містять по 30-60 символів у кожному. Такі машини мають алфавіт та цифри, вони роблять кілька видів петель в автоматичному режимі.

Комп'ютеризовані швейні машинимають дисплей, який відображає номер вибраної операції. Більш дорогі електронні машини мають дисплеї, які показують ще й довідкову інформацію (рекомендації щодо вибору номера голки, параметри рядка для цього типу матеріалу).

Комп'ютеризовані електронні машини професійного класу мають сенсорний рідкокристалічний дисплей, за допомогою якого здійснюється керування машиною.

Інтернет-магазин пропонуєелектронні комп'ютеризовані швейні машинитаких фірм-виробників:MINERVA,JANOME,BROTHER.