Причини поломки голки у швейній машині

Голки MinervaПричиною поломки голки для швейної машини може стати занадто великий натяг нитки зверху, особливо коли міцна нитка. Натяг нитки має бути таким, щоб при опущеній лапці її можна було з невеликим зусиллям протягнути рукою. Це буквальне орієнтування, але зазвичай налаштовують натяг від руки, а потім коригують на шві. Робіть меншим натяг нитки зверху, ступінчасто домагаючись абсолютно однакового малюнка шва як зверху, так і знизу. Не треба занадто затягувати нитку зверху, потрібно стільки, щоб нитку зверху не було видно знизу і при розтягуванні шва нитка в рядку не лопалася. Фортеця стібка залежить немає від натягу, а рівномірного переплетення ниток.

1. Голка швейна не вставлена ​​до упору в голководій.

Швейна голкав голководій не вставлена ​​до упору, і вона як би виступає по відношенню до свого нормального стану. У такій ситуації голка б'ється об човник і відбувається поломка голки. Раджу ґрунтовно контролювати встановлення голки при її заміні, щоб голка була вставлена ​​в голководій до упору і також надійно закручена.

2. Для шиття грубих або товстих матерій стоїть тонка голка.

Minerva_igla_4Досить поширена помилка, наслідком якої часто є ліньки поміняти голку на інший номер і форму вістря. Ставте спеціальні голки для швейних машин для пошиття джинсової тканини, шкіри та трикотажних тканин. У них особлива форма носика, за допомогою якого вони легше проходять крізь матерію, не порушуючи її цілісності та полегшуючи процес пошиття та петлеутворення. У поєднанні з міцними та еластичними нитками швейна машина працюватиме м'якше, і стібки будуть рівними та красивими.

3. Невміле шиття – швачка тягне матеріал на себе рукою.

Через це голка гнеться і може поламатися човник, лапка та голка пластина. Не можна тягнути тканину рукою на себе і витягувати її з-під лапки потрібно лише назад. Якщо матеріал погано просувається, необхідно збільшити тиск лапки регулювальним гвинтом або перемикачем тиску лапки.

4. Поверхня лапки зношена чи погано закріплена.

Лапка побита або незакріплена і в результаті нестійка в місці з'єднання і при проходженні місць з потовщенням в лапку потрапляє голка. Машина для шиття зазнає великої вібрації під час роботи і вузол кріплення лапки слід добре закручувати, краще викруткою, щоб у процесі роботи гвинт її кріплення не послабився.

5. Голку встановлена ​​довгим жолобком у протилежний бік.

Minerva_igla_7Голку встановили в протилежну від норми сторону довгим жолобком і зачіпає за носик човниковий пристрій, що може призвести до псування човника. Неправильне встановлення голки - поширена причина "поломки" швейної машини та звернення до механіка. Раджу добре запам'ятати, як голка встановлюється на Вашій швейній помічниці.

6. Голка іншого типу, наприклад, промислова.

Те саме буває і при встановленні голки іншого виду, наприклад, промислової. Часто недосвідчені швачки ставлять такі голки, і після заміни її майстром на побутове все налаштування швейної машини закінчується.

7. Встановлено погнуту голку.

Встановлено погнуту голку або вона зігнулася в процесі роботи. Буває це часто під час пошиття товстих тканин тонкою голкою. При роботі з товстими тканинами краще підстрахуватися і поставити голку навіть на товстіший номер, ніж необхідно.

8. Змістився голководій – кріплення його ослабло.

Його слід іноді контролювати, особливо на рідних наших машинах. Приберіть або відкрийте фронтальну кришку і спробуйте підтягнути гвинт з'єднання голководця.

 

Подвійна голка для швейної машини

Подвійна голкаПодвійна швейна голка необхідна при пошитті одягу, що має оздоблення подвійним швом. Оздоблювальні рядки деталей чоловічих сорочок, накладних кишень, джинсів просрочити акуратно і рівно можливо, виконавши рядок другою голкою.

1. Як працювати подвійною голкою?

Так само як і звичайною голкою, потрібно тільки придбати хорошу 2-у голку для Вашої моделі машини для шиття і заправити 2-і нитки зверху одночасно в дві голки. Нижня нитка в шпульці одночасно використовується обома нитками зверху.

2. Другі голки підходять не до всіх машин.

Подвійні голки можуть працювати з різними тканинами, але тільки в швейних машинах, що виконують зигзаг, машини-пряморядки типу Подільська не призначені для них. В голковій пластині таких машин один круглий отвір, а для подвійної голки потрібна вузька і довга щілина, яка використовується в машинах зі строчкою зигзаг. Ще необхідний і ниткопровідник для іншої котушки.

3. Для другої котушки потрібен шпулярник.

Сучасні швейні машиниMinerva,Janome, Brother,Toyotaмають шпулярник для двох котушок і парні ниткопровідники і нитконаправники, в які окремо заправляються верхні нитки.

4. Встановлення голки.

Друга голка встановлюється в швейну машинку так само як і проста голка. Спил голки (лиска) має "дивитися" назад, від себе, а кругла сторона - вперед, на себе. Кожна котушка повинна мати незалежний штифт (тримач котушки), іноді для цього встановлюють додатковий. Якщо на корпусі машини тільки 1-а стійка для котушки ниток, то в комплекті додається 2-а. З котушок нитки заправляють абсолютно через всі нитководи, в тому числі і натягувач верхньої нитки разом, і тільки нижні нитководи розділяють їх по голках. Ліва нитка заправляється в ліву голку, нитка праворуч – у праву. Якщо нитковод 1, як у Чайки, то ліву нитку проводять через нитковод, а праву поруч, саме у вушко голки правої.

5. Які бувають призначення.

Подвійна голка SchmetzДруга голка може мати різну відстань між голками - ширше, вже, і навіть є потрійні голки. Використання 2-их голок більше призначене для оздоблювальних швів, які не мають великого навантаження. Звичайно, їй можна виконати декоративний шов на кишені, клапані чи сорочці. Однак, не слід забувати, що для утворення шва друга голка використовує тільки 1-у нитку нижню, тому дуже міцною ця рядок не буде. Зате, наприклад, для вишивання паралельних малюнків друга голка просто незамінна. Особливо гарно виглядає малюнок, коли нитки різнокольорові. Крім простого оздоблювального шва, подвійні голки можуть використовуватися для пришивання стрічки, виконання присбарювання гумкою, защипів.

6. Увага!

Купуючи подвійні голки в магазині для Вашої швейної машини, зверніть увагу на найбільшу ширину отвору пластини для голки на Вашій машині або ширину рядка зигзагу. Не точно підібрані голки можуть зламатися, стукаючи об голку. Також стежте, перед тим як почати працювати другою голкою, за перемикачем типу рядків. Шов не повинен бути встановлений на зигзаг або інше усунення голки, наприклад, пришивання блискавки. Друга голка повинна працювати тільки в режимі прямого рядка. В іншому режимі вони просто поламаються об голку пластину швейної машини.

 

 

Голки для шиття на машинці

Minerva_igla_12

Система європейського стандарту розмірів голок для машин для шиття включає розміри від 70 до 120, відповідно до діаметра голки, американська - від 8 до 21. Промислові голки до цих систем нумерації не входять.

 

Щоб не було плутанини, зазвичай на упаковці ставлять 2 номери, наприклад, 100/16 або 60/8. Голка 60/8 діаметром 0,6 мм, а голка 100/16 – 1 мм.

Чим номер менше, тим голка тонша.

1) Голки гострі підходять для різних тканих матерій, особливо щільних та важких. Застосовуються для декоративного шва, тому що їх гострий кінець легко проколює тканину. Номери коливаються від 60/8 до 120/20.

2) Універсальні голки використовують для шиття всіх видів матеріалу. Великі розміри хороші для декоративного рядка. Розміри: від 60/8 до 120/20.

3) Голки з закругленим кінцем використовуються для шиття трикотажних тканин. Кінець голки, що закруглений, вільно проникає між нитками, не протикаючи їх. Номери: від 60/8 до 100/16.

Голки для шкіри - мають легкий скіс на вістряГолки, призначені для шкіри, легко проколюють шкіру, не розриваючи її і не пропускаючи стібків. Такі голки не застосовуються для синтетичної замші. Мають форму клину з гострим кінцем. Номери: від 90/14 до 110/18.

Подвійна голка складається з двох окремих голок, з'єднаних разом

 

Подвійні голкизастосовуються для оздоблювальних швів та заколювання складок. Дві голки кріпляться на одній ніжці. Номери: від 80/12 до 100/16, товщина: від двох до чотирьох мм.

Голки для шиття трикотажу

 

Голка для еластичного матеріалу типу стрейч, як і голка із закругленим кінцем, не дасть з'явитися пропущеним швам. Розміри: 75/11 та 90/14.

Голки для щільного матеріалу гострі і не гнуться, проходячи через щільну тканинуГолка для джинсової тканини, або голка-денім, - для шиття товстих тканин та тканин з товстою обробкою. Не згинається, тому що кінець закруглений, міцний стовбур та маленьке вушко. Номери: від 90/14 до 110/18. Голка для декоративних швів із вушком великих розмірів для товстих ниток. Не робить пропуску не тріпає нитку. Номери: від 80/12 до 110/18.

Голка для сіткиГолка декоративного шва з крильцями. Розсуває нитки матерії, роблячи прокол у хрустких тканинах типу льону. Розміри: від 100/16 до 120/20. Голка подвійна з крильцями для оздоблювальних швів. Дві голки кріпляться на першій ніжці.

Minerva_igla_2Стандартна голка робить прокол, а голка з крильцями виконує декоративну обробну строчку і буває одного розміру – 100/16.

 

Голка, яка самоврядна, підходить для тих, кому важко заправити нитку в голку. На голці поруч із вушком є ​​проріз, через який у вушко проникає нитка. Номери: від 80/11 до 100/16

 

 

Вибираємо голки для шиття

Поради загального характеру

Голку підбирають залежно від виду матеріалуі неодмінно має їй відповідати. Чим щільніше перехрещуються нитки, тим тонше треба брати голку. Багато голок мають номери, що відповідають 2-м різним шкалам – швейні та вишивальні: нумеруються з першої по дванадцяту, а голки для трикотажу та гобелену – з 13 по двадцять восьму.

Minerva_igla_1PЧим більший номер, тим товщі голка .

Коли голка дуже велика для потрібної тканини, вона залишатиме дірки між нитками матеріалу. Коли голка досить тонка – це призведе до стирання ниток муліною. Голки одного № різних постачальників можуть відрізнятися на вигляд і довжині, оскільки номер голки означає лише її діаметр.

Вишивальні голки

Голки з меншим вушком і гострим кінчиком нумеруються з 1 по 12. При виконанні стібків "назад голку", вузликів французькою та деталей малюнків з намистинками ми радимо взяти голки з п'ятого по 10 №.

Голки для гобелену

Minerva_igla_3Голки з великим вушком та тупим кінчиком. Вони чудово підходять для вишивання хрестиком, тому що легко проходять через нитки матерії, не порушуючи її цілісності. Ці голки мають нумерацію з тринадцятої до 28.

Голки з дорогоцінних металів

Голки з платини виготовляють з нержавіючої сталі і фарбують тонким шаром платини, щоб зробити менше тертя при проникненні крізь тканину. Такі голки скорочують час шиття і не потрапляють під вплив олій і кислот, тому не залишають плям. Голки з позолоченим вушком мають хромовану блискучу поверхню та нанесений шар золота на вушко. Завдяки кольоровому вушку в ці голки легко вдягати муліне нитки.

Голки позолочені мають повністю позолочену поверхню. Ними легко вишивати – вони легко проникають крізь матеріал.

Minerva_igla_biserГолки для швидкої вишивки

Двостороння голка - голка для тих, що вишивають двома руками. Вона має отвір посередині і дозволяє проколювати матерію, не перевертаючи голку.

Насамкінець скажу: працюючи над вишивкою, не забувайте складати голки в спеціальній коробочці або чіпляйте їх уздовж краю матерії.