Menu
Your Cart

Квілтинг, печворк та фелтинг

04 Nov Квілтинг, печворк та фелтинг
Повідомлення від minerva 0 Коментар(ів) 735 Перегляд(ів)

Печворк

Печворк і квілтінг - мистецтво шиття з клаптів.

Pechvork_minerva_19Шматкове шиття займає одну з провідних позицій серед існуючих у світі видів рукоділля. Перша згадка про техніку зшивання клаптів із матерії зустрічається в рукописах одинадцятого століття. Зародився цей вид рукоділля вPechvork_minerva_8"старої доброї" Англії. Причиною виникнення клаптевого шиття була проста бідність звичайних англійців, коли не було можливості купити нову річ, а перешивали зі старого. У наш час клаптикове шиття стало справжнім мистецтвом. Його творчий потенціал безмежний: від елементарного до найскладніших портретів чи натюрмортів.

Печворк – техніка клаптевого шиття, при якій накладаються на великі деталі дрібні . Тут межі Вашої фантазії немає меж: можна зшивати різнокольорові матерії будь-якої фактури.

Pechvork_minerva_4Квілтінг - це найбільш глибоке поняття, ніж пэчворк. До нього входить вишивка, аплікація, печворк, стібки та шви, що застосовуються у квілтингу. Готова робота,Pechvork_minerva_20яка виконана в техніці квілтинг, називається квілтом і вимагає від майстра посидючості та акуратності. Існує 3 способи виготовлення виробів: вручну за допомогою швейної машини або змішаним методом. Найчастіше виріб із трьох шарів. Перший верхній шар виконується в техніці пэчворк, наступний – це синтепонова або ватинова прокладка, а останній – бавовняна основа. Три шари зшиваються (простегуються) між собою і виходить об'ємний фактурний виріб. Найкращою тканиною для стьобаних виробів вважається бавовна, матеріал, що менш піддається деформації і чудово розгладжується.

Pechvork_minerva_18Також потрібнішвейна машина,ножиці, нитки, голки та шпильки,праската шаблони. Радимо свідомо підходити до вибору швейної помічниці, тобто машинки. Для пэчворка купуйте машинку, яка не відрізняється від звичайної рядової. Єдине зауваження: машина, що застосовується для квілтингу та печвірка, повинна робити оздоблювальні шви, мати покращену висоту підйому лапки та колінопідйомник (для зручності під час роботи).

Отже, прийнявши рішення зайнятися пічворком та квілтингом, потрібно добре підготуватися. Вироби, виконані в техніці квілтинг або печворк, внесуть нотку неординарності до Вашої оселі.

 

Квілтинг: історія

Квілтінг має довгу історію. Традиційний квілтинг використовує мотиви та малюнки, яким налічують сотні років. Зовсім недавно квілтінг придбавkvilt_3велику популярність, став визнаватися як вид мистецтва, виставлятися в музеях, стаючи все більш звичним зі зростанням його популярності. Квілти привносять позитивні емоції в наше життя і не тільки як покривала для ліжка. Спеціальні аксесуари роблять квілтинг більш простим, ви можете втілити усі ваші мрії в реальність.

kvilt_1

Верхній транспортерВЕРХНИЙ ТРАНСПОРТЕР( крокуюча лапка)

Верхній транспортер просуває тканину додатково зверху, сприяючи її рівномірній (без посадки) подачі. Ця лапка дозволяє шити без стягування тканини, так як матеріал просувається одночасно зверху (транспортером) і знизу зубчастою рейкою). Направник для квілтингу використовується для бездоганного розташування рядків паралельно один одному та створення широкого припуску для шва.

Кажуть, що кожен клаптик у виробі, створеному в техніці пэчворк, також унікальний, як і людина, яка його створила.

Minerva допоможе вам виявити всю свою творчість у виготовленні великого квілта у вигляді портьєри, зручної ковдри або маленьких речей, таких як дивані подушки або інші предмети домашнього вжитку.kvilt_2

КЛАПКА ДЛЯ РОБОТ З ПРИПУСКОМ 6мм

Зшийте тканини з припуском 6мм швидко та акуратно. Ідеально для пэчворка, в якому традиційно використовують припуски 6мм.

Комбінуйте різні кольори та тканини

Ви можете варіювати не тільки різні кольори тканин, згрупованих у ковдру, але також можете з'єднати їх за допомогою різних швейних технік. Наприклад, контраст вишивки вільною стежкою із простими прямими лініями. Можливості цього нескінченні, лише потрібні правильні інструменти.

Лапка для штопки та вишивкиКЛАПКА ДЛЯ ШТОПКИ

Підпружинена лапка для вільного стібка квілтів та вишивок довільної форми. Передня відкрита частина лапки сприяє кращому огляду під час виконання вільної машинної стібки. Перед використанням цієї лапки опустіть нижній транспортер.

 

Роботи у техніці квілтингу подобаються дітям

kvilt_4

Найкращий початок дня для ваших дітей – це плюшеве ведмежа біля ліжечка, зроблене вашими руками в техніці печворк. Або сумочка з квілтингом для книг. Особливе почуття від вироблених власними руками виробів у техніці пэчворк оточуватиме любов'ю дітей протягом усього життя.

КЛАПКА ДЛЯ КВІЛТИНГУ ДЛЯ ШИТТЯ «У РОЗКОЛ»

Використовуйте цю лапку для ідеального відстрочення у шов. Напрямна чітко слідує за лінією шва, зберігаючи її бездоганною. Вона ще може бути застосована як центральна напрямна для пришивання аплікації і для пошиття по наміченій лінії.

 

 

Голкопробивна машина Мінерва 1000

Фелтинг - це особлива форма рукоділля, що дозволяє нам створювати малюнок на тканині, іграшки, прикраси, предмети одягу. Це дуже цікава і трудомістка робота, що вимагає певних навичок, але й цього не достатньо ... необхідно всілякі спеціальні пристрої.

fulling_rukam

Фірма MINERVA вже багато разів радувала своїх покупців своїми новинками і зараз вирішила не зраджувати своїх правил!

Машина для фелтингу

MINERVA 1000 - альтернатива ручному валянню!

Легко і швидко Ви втілите в реальність найнезвичайніші малюнки не маючи особливих навичок та практики! Забудьте про незручні пристрої!

Fulling_felting

MINERVA1000 оснащена 5-ма спеціальними голками для фелтингу, завдяки яким легко змішуються і переплітаються волокна різних типів тканини. Висока швидкість машинки. а це 1000ст.хв. дозволить Вам за короткий час створити незвичайні речі! Як і повноцінна машинка MINERVA оснащена підсвічуванням для зручності, рукавною платформою для декорації дрібних деталей. Спеціальна лапка не тільки дозволить Вам самостійно регулювати висоту (залежно товщини тканин), а й захистить ваші руки від травм завдяки захисному екрану.

fulling_lapka

Дуже важливо, що в MINERVA 1000 голки кріпляться окремо і це дає можливість працювати з різною кількістю голок. цим контролюючи ширину малюнка!

Felting_fulling

Фантазуйте, робіть, а ми допоможемо Вам полегшити творчий процес!

Minerva 1100 Голкопробивна швейна машина для фелтингу з позиціонером голки.(Голка зупиняється завжди у верхньому положенні, що забезпечує велику безпеку голок від пошкодження)

 

Фелтінг

Відкрийте собі стародавнє мистецтво фелтинга.

Для фелтингу потрібні зазубрені голки, які, проходячи через різні шари тканини, змішують волокна між собою, змішують текстури та кольори матеріалу.
Внаслідок цього з'являється абсолютно новий унікальний матеріал.

felting_1 felting_2 felting_3

І все це – без ниток та шпулів!

felting_4 felting_5 felting_rybak3

Століттями художники по тканинах працювали в техніці фелтингу вручну, старанно і довго створюючи вироби. Тепер за допомогоюспеціальної голкопробивної машиниможна за короткий проміжок часу виготовити витвір мистецтва або з легкістю надати виробу професійного вигляду.

felting_igla

 

 

 

Одночасно працюють п'ять голок

У машині немає механізму голки та човника. Замість них працюють гострі голки із зазубринами, які підхоплюють волокна тканини та проводять їх крізь інші шари. Ця конструкція з п'яти голок запобігає частим поломкам голок навіть при роботі з кількома шарами.

 

Пластина з п'ятьма отворамиfelting_masch

Отвори в пластині для проникнення п'яти голок утримують тканину на місці та не дозволяють їй збиратися у складки.

Відстань від лапки до пластини

Прозора притискна лапка, що регулюється по висоті, дозволяє працювати з різними видами тканини і одночасно з декількома одночасно.

felting_6felting_7felting_8

Розширте межі творчих здібностей!

felting_tvorsz

 

Декорування будинку

Ви задоволені оформленням вашої оселі? Чи це кімната, де ви проводите більшу частину свого часу, чи та кімната, до якої ви запросили бdekor_domaгостей, правильне розташування кольору може зробити її більш затишною та привабливою. А створені власноруч декоративні вироби прикрасять ваш будинок. Приладдя для швейних машин допоможе вам досягти бажаного результату.

Просто та стильно з першого погляду

Навіть якщо тканини для декорування вашого будинку небагаті палітрою кольорів і текстурою, ви не повинні обмежувати себе тільки цим. Надайте текстуру, використовуючи різні техніки шиття, наприклад, за допомогою защипів та нашування шнурів декоративними строчками. Змініть відтінок тканини за допомогою вишивальних рядків кольоровими нитками.

Новий погляд на оформлення обіднього столу

Почніть із вибору нових відтінків для оформлення вашого столу. Для додання особливого стилю додайте прикраси у вигляді вишивок чи аплікацій. Щоб зробити грубу тканину більш красивою та приємною на дотик, зробіть кілька защипів.

Лапка для защипівКЛАПКА ДЛЯ ЗАЩИПІВ З НАПРЯМКОЮ ДЛЯ КОРДОВОЇ НИТКИ

 

Використовуйте спеціальну лапку для виготовлення защипів із напрямною для створення защипів. Для ідеальних ліній жолобки на підошві збігаються із раніше зробленими защипами.

 

КЛАПКА ДЛЯ ПРИШИВАННЯ ШНУРА З 3 НАПРЯМНИМИКЛАПКА ДЛЯ ПРИШИВАННЯ ШНУРА З 3 НАПРЯМНИМИ

На лапці спеціальні отвори для утримування та спрямування шнура. За один прийом можна нашити декоративним рядком від одного до трьох шнурів.

КЛАПКА ДЛЯ КАНТУКЛАПКА ДЛЯ КАНТУ

Ця лапка призначена для пришивання канта. Частина канта знаходиться під лівим жолобком на підошві лапки, що дає можливість без проблем проходити по товстому шару. Може застосовуватися для пришивання підготовленого та спеціального канта.

Пожвавлюємо Вашу кімнату

Звичайну кімнату можна пожвавити за допомогою яскравих речей. Для максимального ефекту при мінімальному зусиллі використовуйте яскраві прикраси як тесьми, бісер або блискітки контрастних відтінків. У цьому вам дуже допоможе лапка для пришивання тасьми та бісеру.

КЛАПКА ДЛЯ ЗБІРОККЛАПКА ДЛЯ ЗБІРОК

Використовується для швидкого створення м'яких складання, при цьому частота складання визначається щільністю матеріалу, довжиною стібка і натягом нитки. Шийте лише один шар тканини.

Лапка для бісеруЛапка для бісеру

При роботі з цією лапкою ви отримаєте справжню насолоду. Виберіть рядок зигзаг і змініть довжину стібка та ширину так, щоб стібки проходили між бісером.

Лапка для сьомиЛапка для сьоми

Це спеціальна лапка для легкого пришивання тасьми та блискіток. Вставте тасьму в отвір направника і трохи протягніть за лапку. Виберіть рядок і починайте шити.

Який вид прикраси допоможе вам розслабитися?

У вишиванні хрестиком є ​​щось, що викликає приємне відчуття ностальгії. Який спосіб вишивання найбільше вам підходить? Створіть власний простір для відпочинку з речами, які прикрасили вашими улюбленими вишивками.