На виробництві, у швейних цехах та ательє працюють промислові швейні машини. Такі швейні машинки Janome не відрізняються кількістю функцій, вони виконують певні функції. Промислові швейні машини мають потужний двигун. На відміну від побутових, промислові машини працюють більше, вони більш надійні та витривалі. Пошиті на таких машинках вироби дуже якісні.

В Україні представлені такі виробники промислових машин:JUKI,SHUNFA,GOLDEN WHEEL,JACK,SIRUBA,TYPICAL,GEMSY.

Як і побутові, промислові швейні машини бувають різних типів: прямострокові, оверлоки, машини для виготовлення петель, машини для декоративного оздоблення і т.д.

Сьогодні в Україні найпопулярніша фірма-виробник швейних промислових машин – марка JUKI (Японія). Компанія випускає одно- та двоголкові промислові машини, оверлоки, плоскошовні машини, машини для обмітування петель і т. д. Наприклад: JUKI APW-896 призначена для шиття прямих та косих кишень із клапанами, а JUKI DP-2100 сточує рукав із поличками виробу.

Відома й марка SHUNFA. Машинки, що виробляються цією фірмою, відрізняються високою якістю, надійністю та продаються за доступними цінами. Shunfa випускають обладнання для розкривання, стьобальні машини, пряморядкові машини.

Торгова марка Golden Wheel (Тайвань), крім пряморядних машин, випускає гудзичні та колонкові машини.

Окрім промислових машин, на виробництві використовують машини для волого-теплової обробки (СОТ). Популярні такі виробники СОТ: SILTER, ELNA. До СОТ відносяться дошки для прасування, преси для прасування, парогенератори.

Також поряд із промисловими швейними машинами та машинами для СОТ, до промислового обладнання відносять розкрійні машинки дискового, стрічкового та вертикального типу, автоматичні розкрійні комплекси. В Україні поширені такі виробники: JUKI, TYPICAL, SHUNFA.