Вибираємо вишивальну машину

Можливості машинної вишивки сьогодні набагато ширші, ніж можна собі уявити. Щоб прикрасити вишивкою дитячий костюм, зробити візерунок на вечірній сукні або вишити картину, сьогодні не потрібно спеціальних знань. За вас зроблять вишивальні машини Brother, з якою вишивати навчиться кожен. Любителі вишивки створюють майстерні візерунки навіть на автомобільних чохлах та шкіряному взутті. Вишивальна машинка виконає будь-яку вашу фантазію, головне - розуміти, для чого ви купуєте, і не помилитися із вибором.

З чого почати: вибір машини для початківця

Головна характеристика при виборі машини для новачків, які вишивають час від часу або лише збираються зайнятися вишиванням - розмір вишивального поля. Максимальне поле вишивки, яке забезпечується в машинах найдемократичнішої вартості - від 10 до см × 10 см. ним відносяться моделі Brother із полем для вишивки 140×200 м. Це непоганий вибір для тих, хто має намір прикрашати вишивкою одяг. Якщо задумали вишивати картини або малюнки по фотографії, купуйте машину, на яку передбачені п'яльці більшої площі. Такі машини нахо дятся у більш дорогому ціновому сегменті. А можна вирішити проблему за допомогою перезаплямування. Пяльці кріпляться в машині нас спеціальної каретці. Пересуваючи їх, роботу можна виконати в два етапи. Спочатку вишити одну частину малюнка, потім другу. Це більш клопітно, але менш витратно. Підходить тим, хто вишиває нечасто.

Різні види пялець: 1. З одностороннім кріпленням для швейно-вишивальної машини;
2. Спеціальні затискачі для вишивки на взутті та ін. складних місцях; 3. Рама для вишивки на бейсболках

Заплямування тканини

Для точної вишивки необхідно надійно закріпити п'яльці в машинці. Якщо п'яльці не час роботи, голка точно потрапить до малюнку. У сучасних побутових вишиваль них та швейно-вишивальних машинах використовується одностороннє кріплення пялець. Воно забезпечує чує надійну роботу за рахунок мінімального люфта механізмі кріплення і я. Однак вишивання на шкірі та інших важких матеріалах все одно потребує уважності. У професійних машинах п'яльці закріплені з двох сторін, тому виключена навіть мінімальна похибка їх переміщення - наприклад, в Brother PR-670 Ця модель дозволяє вишивати масштабні полотна і поєднувати різні матеріали. і техніки, досягаючи потрібного ефекту.

Основні можливості сучасних вишивальних машин

Щоб рядок був рівний, а малюнок вишивки точно збігався з зразком, виробники постаралися звести до мінімуму ваші зусилля. Сидіть і просто спостерігайте, а все про сталеве зробить автоматика - підніме і опустить лапку, втягне нитку в голку і навіть попередить, коли в шпульці закінчується нитка.

Не впевнені, що всім потрібна така турбота, але вона істотно полегшує процес вишивання. Таке часто відбувається з тими, хто відкриває для себе світ комп'ютерної. вишивки. Якщо ви маєте багато і різноманітно вишивати, використовуючи традиційні стібки та інші техніки, наприклад, штопку і печворк, подумайте саме про такі, повністю автоматизовані моделі вишивальних машин.

Завантаження малюнка з носія

Практично все сучасні вишивальні машини можуть завантажувати малюнки з картки пам'яті або через USB-пристрої. Деякі виробники пропонують карти пам'яті інших форматів, які потрібно завжди мати під рукою. Пам'ятайте, що машини різних брендів розуміють лише один, заданий виробником формат файлу, рідше за два.

Швидкість роботи

Швидкість вишивання – одна з найважливіших характеристик. Однак для вишивальниць-початківців і тих, хто вишиває час від часу, вона не має Важливого значення. У цьому випадку можна обійтися недорогою машиною

Комп'ютер

Комп'ютерна програма машини багато в чому визначає ціну. Це функціонал, який забезпечує роботу без вашої участі. У ньому зосереджені всі можливості дизайну - зразки стандартних малюнків для вишивки, кількість яких коливається від 100 до 200 у різних моделях, варіанти декоративних стібків та багато іншого. Комп'ютер не тільки зробить, а й підкаже, які візерунки та комбінації можна використовувати, покаже результат роботи на екрані монітора, розмір і роздільна здатність якого теж сильно залежить від рівня вишивальної машини.

Монітор

Якщо найпростіші вишивальні машини із чорно-білими моніторами покажуть тільки кількість стібків, то дорога вишивальна техніка продемонструє в кольорі все поле вишивки, причому у високій якості.