Вишивальні машини Toyota - це найскладніша і найзагадковіша швейна техніка. Навіть знаючи пристрій і принцип роботи вишивальної машини, все одно дивуєшся її черговому.

Програми, що керують процесами роботи вишивальної машини, дозволяють вишивати як у традиційній техніці (гладь або хрестик), так і виконувати складні види вишивки, що використовують оригінальну техніку вишивання як квілтинг і печворк.
За допомогою комп'ютерних програм, що керують процесом вишивання, можна навіть перенести на тканину власну фотографію, не кажучи вже про мережива рішельє або аплікації.

Так само як і для ручної вишивки, вишивальна машина використовує п'яльці, в яких натягується тканина. Натягнута тканина у рамці пересувається однією стібок, а голка робить проколи, формуючи стібок. Керування цими процесами здійснюється комп'ютерною програмою, згідно з заданим малюнком або візерунком, зображення якого можна бачити на дисплеї машинки.

Вибрати вишивальну машину складно. Коштує вона чималих грошей, і потрібно врахувати багато параметрів. Один із таких параметрів – сумісність дизайнів різних брендів вишивальних машин: Brother, Janome. Уточніть, чи зможе машина використовувати дизайни інших виробників, чи помістяться ці дизайни у ​​робочій області п'яльців вашої вишивальної машини тощо.