Menu
Your Cart

Як вибрати ножиці

19 Nov Як вибрати ножиці
Повідомлення від minerva 0 Коментар(ів) 465 Перегляд(ів) Корисна інформація

Вибираємо ножиці

Трішки історії

Старовинні кравецькі ножиці

Є багато речей у нашому повсякденному житті, відсутність яких ми можемо навіть не помітити. Але є речі, які настільки вписалися в наш побут, що ми себе без них не уявляємо - наприклад. Людина почала користуватися ними ще в 3-му столітті до н. е. Згодом вони стали предметом першої необхідності і часом представляли справжній витвір мистецтва — їх виготовляли із золота та срібла та доповнювали вишуканими прикрасами.

З розвитком суспільства та потреб людини ножиці теж знаходили своє застосування. У світі існує понад 100 різновидів ножиць.

Як вибрати ножиці?

Розкрійні (портнівські)
ножиці

У ножиць зигзаг портновські ручки та леза розташовані під кутом. Це дозволяє уникнути неточностей під час роботи з тканинами на плоскій поверхні. Такі ножиці виготовляються із пластиковими ручками. Пластик на рукоятках використовується, по-перше, для нашої зручності — він краще прилягає до руки, а по-друге, щоб унеможливити контакт шкіри рук з металом при можливих алергічних реакціях.
Розкрійні ножиці використовують для роботи із щільними тканинами. Вони масивніші і важчі за портнівські, зате довговічніші. Довжина лез може бути різною, залежно від виду робіт - головне, щоб вони щільно прилягали один до одного і плавно ковзали під час різання. Кільця ножиць повинні розташовуватись в одній горизонтальній площині.
Вишивальні ножиці використовуються не тільки для вишивання, але і для виконання точних надрізів, наприклад, при виготовленні аплікацій, або в стібці. Їхні леза дуже гострі і мають довжину від 3 до 15 см.

Із чим працюють профі?

  • Вишивальні ножиці
  • Чудово зарекомендували себе ножиці фірми Aurora – вони недорогі та виготовлені із гарної інструментальної сталі.
     
  • Прекрасними характеристиками та особливою витонченістю відрізняються ножиці Bohin (Франція) та (Німеччина). Ці фірми виготовляють високоміцний інструмент завдяки особливій обробці сталі, що сплавляється при високому тиску.
     
  • Заслуженим успіхом у професіоналів та любителів шиття користуються розкрійні, кравецькі та вишивальні ножиці Schmetz, які так само виробляються в Німеччині зі знаменитої сталі Золінген. Ця сталь є еталоном міцності та надійності.
     
  • Чудовою ергономікою, легкістю та безпекою відрізняються ножиці фінської компанії. Зручні ручки цих ножиць виготовляються із нетоксичного пластику. Шліфовані леза з високоякісної сталі забезпечують точний та акуратний зріз.

Визначаємо свій інструмент

При виборі ножиць не полінуйтеся : спробувати їх у роботі, зважте в руці, оцініть балансування, перевірте якість зрізу. Продавець у серйозній компанії неодмінно запропонує це зробити. І тоді придбаний інструмент стане вірним помічником і прослужить не один рік.

Залишити коментар