Menu
Your Cart

Комп'ютерні швейні машини

18 Nov Комп'ютерні швейні машини
Повідомлення від minerva 0 Коментар(ів) 496 Перегляд(ів) Корисна інформація

Комп'ютерні швейні машини

Комп'ютерна швейна машина – це електронна машина нового покоління з операційною системою, яка дає необмежені можливості для шиття та вишивання. Такі машини мають сенсорний дисплей, з його допомогою створюються дизайни та здійснюється керування машиною.


Які можливості надає машинний «мозок»

Машинка з комп'ютером

Працювати на комп'ютерній швейній машині так само легко, як на будь-якому мобільному пристрої або домашньому комп'ютері. Достатньо розібратися з інтерфейсом та програмами. Найцінніше у цих машинах – можливість створювати власні вишивальні дизайни, редагувати їх, комбінуючи різні елементи вишивки та зберігати у пам'яті. Такі ж маніпуляції можна робити з налаштуваннями рядків і користуватися не лише заданими параметрами, а й відредагованими під конкретні завдання (наприклад, змінені параметри стандартного стібка «зігзаг»).

Комп'ютерна машина не тільки шиє та вишиває за вашим завданням, але й підказує вам подальші кроки та вказує помилки. А вбудована інструкція дозволяє на екрані ознайомитися з особливостями роботи в комп'ютерній програмі.

Сенсорний екран

Усі комп'ютерні машини відрізняють наявність дисплея. Розмір екрана, роздільна здатність, кількість кольорів, що передаються, і можливості сенсорного керування відрізняються в залежності від моделі машини. Дисплей буває:

  • монохромний (двоколірний)
  • кольоровий

Швейно-вишивальні машини оснащені монохромним екраном. Великий кольоровий дисплей встановлений у машинах. На дисплеї відображається вся інформація про можливості машини у вигляді меню з функціями, видами рядків та дизайнів. Екран може підказувати і поточні налаштування – довжину рядка та ширину стібка, тиск лапки на тканину та інше.

Як вибрати комп'ютерну машину для себе

Комп'ютерні машини бувають двох типів: швейно-вишивальні та вишивальні. Перші можуть як шити, так і вишивати, причому на однаково високому рівні, другі тільки вишивають. Звичайно, комп'ютерна машина створює значно більше зручності для шиття, ніж звичайна швейна техніка, тому що в ній автоматизовано більшість функцій. Але головне завдання цих машин - надавати можливість для майстерного вишивання. На комп'ютерній машині можна вишити візерунок у будь-якій техніці, створити найтонше мереживо та точно імітувати ручну вишивку. Ця машина призначена для людей творчих, які хочуть втілити у вироби свої ідеї та задуми.

Швейно-вишивальні машини

Це універсальні машини, на яких можна шити одяг, створювати клаптеві панно і, звичайно, вишивати. У цих машинах автоматизовані не тільки звичні функції, але навіть такі, як підняття та опускання лапки, повністю автоматичне заправлення нитки, а в деяких моделях є функція «шиття в різних напрямках».

Кількість автоматизованих функцій для вишивання залежить від моделі. Найпростіші машини дають можливість змінювати розмір вишивки, збільшуючи або зменшуючи його на 10-20%, повертати зображення навколо своєї осі, комбінувати кілька дизайнів, не тільки вбудованих, але й доданих з Інтернету чи ПК за допомогою USB. До таких машин відноситься модель Brother INOVIS (NV) 770.

Більш сучасні машини, такі як Bernina 790 або набагато розширюють перелік можливостей. Вони дозволяють:

  • міняти щільність застилу (визначає, як близько один до одного будуть покладені стібки)
  • робити дзеркальне відображення вишивального дизайну
  • переміщувати вишивку у п'яльцях
  • дублювати вишивальний дизайн та багато іншого

Можливості для шиття

Комп'ютерні машини дозволяють займатися текстильним дизайном, шити шкіряні куртки та пальта, одяг із примхливого трикотажу, створювати клаптикове панно. Вони дають можливість прикрашати вироби всілякими листочками, зірочками, завитками і кружальцями, що обчислюються сотнями видів і машини, що зберігаються в пам'яті. Варто звернути увагу на кількість та різноманітність декоративних рядків. Чим ширший цей вибір, тим більше простору для творчості і тим красивішим і оригінальнішим буде виріб.

У комп'ютерних швейних машинах Bernina 7 і 8 серії є вбудований верхній транспортер, який забезпечує подвійну подачу матеріалу і запобігає розтягу матеріалу при шитті трикотажних тканин. Якоюсь мірою його можуть замінити спеціальні лапки, що крокують.

Всі комп'ютерні машини пропонують можливості для клаптевого шиття та стібки – великий набір квілтових та декоративних рядків, а також можливість використовувати спеціальні лапки та пристрої.

Вишивальні машини

Вишивальні машини призначені тільки для вишивання і найчастіше дешевші за свої швейно-вишивальні аналоги. Якщо швейна машина у вас вже є і ви хочете вишивати, цей варіант саме для вас. Наприклад, Brother 850E.

Перед тим, як зупинити свій вибір на одній із моделей комп'ютерних машин, варто твердо зрозуміти, навіщо вона вам потрібна. І якщо ви хочете займатися творчістю у різних техніках, приділяючи особливу увагу вишиванню – цей тип машин якраз те, що вам потрібне.

Залишити коментар