Купити швейні машини для початківців

Склалася думка, що початківцям треба вчитися на найпростішій швейній машинці, а потім переходити на багатофункціональну, дорогу модель. Ми з цим категорично не погоджуємося і зараз це доведемо.

Звичайно, новачкові не варто замахуватися на серйозну напівпрофесійну техніку, але вибрати машинку, яка терпимо «ставитися» до помилок, радувати своїм «слухняністю» та набором різноманітних функцій просто необхідно.

Найкращі машини – ті, на яких можна шити все

Електромеханічна швейна машина

Електронна швейна машина


Зазвичай покупки приходять за швейною машиною, на якій можна шити не щось вишукане, а виконувати стандартні операції – підрубати штори, підшити джинси, пошити дитячий костюм. Хорошу швейну машину з відповідним набором функцій можна купити навіть у невисокій ціновій категорії. Всі вони мають по кілька робочих рядків, серед яких найважливіші - "пряма" і "зигзаг", а також "оверлочна" і "петля-автомат". Треба розуміти, що у моделях різної марки функції повторюються, і рукоділки, які звикли користуватися технікою одного бренду, нізащо не проміняють його на інший.

«З ниткозаправником чи без?» - Вибираємо функції

Одним з популярних брендів є Мінерва та її економічна серія машин Мінерви, які пройшли перевірку часом та добре себе зарекомендували у любителів шиття та рукоділля. У цій серії є як електромеханічні, так і електронні варіанти, що істотно полегшують роботу швачки, що починає.

Наприклад, недорогі та зручні машинки до переваг якої відноситься великий вибір рядків для різних типів тканин – пряма, оверлочна, еластична, а також напів-або повністю автоматична петля та лапка для ґудзиків у комплекті. Тут використовується човник вертикального типу і потужність у машин висока, тому просрочити простирадло за кілька секунд нічого не варто.

Хоча в жодній із цих моделей не регулюється тиск лапки на тканину – вихід є. Для роботи з тонкими тканинами і трикотажем можна окремо придбати лапку, що крокує, і поставити в машинку. Ще одна особливість – відсутність ниткозаправника. Однак, щоб не вдягати нитку вручну, можна купити автономний ниткозаправник для машин і використовувати його окремо.

Вбудовані та ручні нитевдяки


Надійні машини для дому

Машини Мінерва – це вже важкі та стійкі машини, які не вібрують під час шиття тканин значних розмірів. – Машини мають ниткозаправник, що прискорює заправку нитки. Вони мають механізм регулювання тиску лапки на тканину. Можна вибрати модель з горизонтальним типом човна та високою потужністю. Це машини Bernina 5 та 7 серії. На них можна прошивати навіть рукавички, викидати петлі на пальто та шкіряних виробах. І ширина рядка тут більше – не 5, а 7 мм.

Через простоту в експлуатації ці машини особливо гарні для новачків, які ніколи не мали справи зі швейною технікою.

Електроніка для повного задоволення

А тепер переходимо до ще більш «розумних» і безпечних у роботі машин, з якими легко справляються новачки, де є практично всі зручності, одна з яких – регулювання швидкості. Є можливість шиття від кнопки, так зване "безпедальне шиття". Воно дозволяє не тиснути на педаль ногою, а спокійно торкнутися пальцем індикатора, і машина плавно набере хід. Завдяки таким характеристикам ці машини охоче купують люди з обмеженими можливостями.

До того ж у комплекті до них пропонується великий вибір лапок. Для початківців це універсальні машини, які можна використовувати для будь-якого шиття та навіть для пэчворка. Машини мають кілька декоративних рядків, а в моделі b38 є алфавіт, що дозволяє вишивати написи. Як відомо, «апетит» під час роботи зростає, і не встигнете почати шити, як захочеться створювати все більш різноманітні вироби, прикрашаючи їх новими рядками та візерунками.

Елементи керування електронною швейною машиною

На закінчення

Помилки на початку навчання шиття неминучі, а коли через них постійно рветься нитка і ламається голка, настрій може бути зіпсований, і бажання шити пропаде надовго. Тому особливо емоційним людям варто підбирати «слухняну» та «терплячу» швейну машину, яка надійно захистить вас, а головне себе – від ваших помилок. До таких машин належать електронні варіанти.

Вони блокують дію, якщо щось зроблено неправильно та повідомляють код помилки. А також порадують вас великим набором технічних та художніх можливостей. Адже головне для рукодільниць, а новачків особливо – отримувати задоволення від роботи.